Jumat, Juni 2, 2023

­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 244-249 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

-

Kunci Jawaban Halaman 244, 245, 246, 247, 248, dan 249 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka – Pada tahun ini kita memasuki awal tahun ajar semester 1 dan semester 2 sudah menggunakan kurikulum merdeka yang resmi diterbitkan oleh pemerintah pada tahun 2021 dan diterapkan 2022.

Buku siswa yang sudah banyak beredar bisa dipelajari melalui format pdf yang dapat di unduh melalui situs resmi kemdikbud secara gratis. Hal ini dilakukan agar siswa rajin belajar tidak hanya melalui buku fisik tetapi juga buku elektroniknya.

Pada Kunci Jawaban Halaman 244, 245, 246, 247, 248, dan 249 Chapter 5 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2, terdapat berbagai soal yang harus dipecahkan oleh siswa. Namun, tidak semua siswa mampu menyelesaikan soal tersebut dengan baik tanpa bantuan jawaban.

Oleh karena itu, pada artikel ini akan dibagikan kunci jawaban dari soal-soal SMP/MTs yang ada di Halaman 244, 245, 246, 247, 248, dan 249 tersebut agar dapat membantu siswa dalam mempelajari Bahasa Inggris.

Di halaman 244, 245, 246, 247, 248, dan 249 ini kita akan membahas mengenai Progress Check 2. Soalnya berasal dari buku Bahasa Inggris Kelas 7 kurikulum merdeka pada Chapter 5 This is My School.

Kunci jawaban alternatif ini bertujuan sebagai panduan belajar adik-adik di rumah maupun disekolah. Bisa ditemani dengan kakak maupun orang tua saat mengoreksi isi jawaban. Lebih lengkapnya mari kita simak dibawah ini.

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 244

Progress Check 2

Text 1

Today, there is a school event in SMP Merdeka. There are many competitions to join in. There is a basketball competition in the school field. There are also other competitions that are held in some classes. Galang and his friends want to join the basketball competitions. They will compete against another class. Sinta likes to sing. She wants to join the singing competition. Her voice is so beautiful. Monita wants to join the storytelling cmpetition. She is registering for it in the library. There is also an art exhibition. There are many handicrafts like keyrings and painting to sell. Andre wants to buy a painting. He is going to the art exhibition now. For numbers 1-5, choose the best answer for each question.

For numbers 1-5, choose the best answers.

1.These are some competitions in SMP Merdeka’s school event, except ÔÇŽ

a. A basketball competition.

b. A storytelling competition.

c. A painting competition.

d. A singing competition.

Answer:

c. A painting competition

2.What competition do Galang and his friends want to join?

a. A soccer competition.

b. A basketball competition.

c. A volleyball competition.

d. A badminton competition.

Answer:

b. A basketball competition

3.Why does Sinta want to join the singing competition?

a. Singing is her hobby.

b. The competition is held in the class.

c. The competition is held in the field.

d. Sinta is registering for it in the library.

Answer:

a. Singing is her hobby

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 193 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 245

4.What is Andre going to do?

a. Watch the basketball competition.

b. Register for the art exhibition.

c. Buy a handicraft.

d. Join the painting competition.

Answer:

c. Buy a handicraft

5.Where do competitions take place?

a. In some classes, art exhibition, and library.

b. In the library, the school field, and art exhibition.

c. In the art exhibition, some classes, and school field.

d. In the school field, some classes, and library.

Answer:

d. In the school field, some classes, and library

For numbers 6-10, complete the dialogue with appropriate words. Use the school layout to help you complete the dialogue.

image 48

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 95-99 Matematika Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 246

Andre : How’s your first day at school?

Pipit : It’s fun, but I want to go around the school. There are many school areas that I want to know more about.

Andre : I can show you some.

Pipit : Thank you.

Andre : You’re welcome. Well, where should we start?

Pipit : There! What room is that?

Andre : That is the principal’s office. It is (6) _____ to the clinic.

Pipit : How about that room (7) _____ the library?

Andre : That is the science laboratory. We always go there on Thursday for science class.

Pipit : That’s interesting. By the way, (8) _____ the canteen?

Andre : The canteen is (9) _____ the musalla and the teacher’s room. There is also a school yard (10) _____ of it. Many students play basketball there after school.

Pipit : Well, I’m quite hungry now. Should we grab something at the canteen before going home?

Andre : Okay,let’s go!

Answer:

6.Next

7.Beside

8.Where is

9.Between

10.In front

Text 2

Monita is going to make her own class schedule. She tries to remember the class subjects, the day, and the time she does it. However, she remembers it in the wrong order. Help Monita arrange the schedule in the correct order.

Monita’s Class Schedule

1.On Wednesday, she has English to learn.

2.MOnita studies at school from Monday to Friday. Her school usually starts at 7 o’clock in the morning.

3.She usually goes home by 3 o’clock. It is different on Friday because she only has two classes. On Friday, she goes back home before noon.

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 115-117 Matematika Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 247

4.On Monday, she usually has Maths, Bahasa Indonesia, and Natural Science. The three subjects are also learned on Thursday.

5.On Tuesday, she learned Religious Education, Social Science, and a local language. While on Friday, she learned Arts and Sports. She has a really nice weekend on Saturday and Sunday.

Write the numbers to arrange Monita’s Class Schedule.

11.(___) – (___) – (___) – (___) – (___)

Answer:

11.(2) – (3) – (4) – (1) – (5)

Complete the table with Monita’s school subjects.

image 49

Answer:

image 50

Text 3

Galang attends an online class this afternoon. Before joining the online class, he prepares a book and a pen to write the learning material. He also wears a school uniform. He joins the online class on time. He turns on his camera and turns off his microphone. One of Galang’s friends, Andre, forgets to turn off his microphone. He speaks very loudly and it is very noisy. Then, the teacher tells him to turn off his microphone when it is not used. After he turns it off and the class begins. The students are enjoying the lesson. However, Galang has a question to ask. He clicks the raise hand button and the teacher allows him to speak. The class goes well and Galang is happy with it.

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 107-112 Matematika Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 248

For numbers 16-20, choose the best answers.

12.What do Galang prepare before joining the online class?

a. A book, a pen, and an eraser.

b. A book, a pen, and a learning material.

c. A school uniform, a book, and a pen.

d. A pen, a book, and a microphone.

Answer:

c. A school uniform, a book, and a pen

13.What does Andre forget to do?

a. Turn on his camera.

b. Turn off his computer.

c. Turn off his microphone.

d. Turn on the raise hand button.

Answer:

c. Turn off his microphone

14.Which activity is NOT right when joining an online class?

a. Prepare a book.

b. Click the raise hand button before speaking.

c. Wear a school uniform.

d. Turn on the microphone when it is nut used.

Answer:

d. Turn on the microphone when it is nut used

15.What does Galang do when he wants to ask a question?

a. Turn on his microphone and ask the question.

b. Click the raise hand button and ask the question.

c. Ask the question and turn on his camera.

d. Turn on his camera and his microphone.

Answer:

b. Click the raise hand button and ask the question

16.How does Galang feel about today’s online class?

a. The online class is fun. Galang is happy with it.

b. The online class is not well. Galang is happy with it.

c. The online class goes fast. Galang is not happy with it.

d. The online class goes slow. Galang is not happy with it.

Answer:

a. The online class is fun. Galang is happy with it

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 118-122 Matematika Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 249

17.Think about your study habits. Describe what you usually do when you study, what you need to prepare before studyin, who your study buddy is, and how often you do your study habits. To describe your study habits, you may use the sentences below.

I like _______________ To do _______________ I need _______________ My study buddy is _______________ I often _______________ I usually _______________

Answer:

17.Galang loves to study. He likes to do it after school in his own bedroom. Before studying, he usually prepare a glass of water and a timer on his phone. He studies for 25 minutes and takes a break for 5 minutes before continuing his study. He writes down all the tasks that his teachers give him in a small book that he always carries around to school. He also writes the due date right beside the tasks so that he will never forget to give it to his teachers. He usually studies alone, but sometimes he also studies with his best friend, Andre. Even though there are a lot of tasks to do, he always has the time to play with his friends and have a good rest. He manages his time well.

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 130 131 Matematika Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kesimpulan

Dalam artikel ini, kami telah berusaha untuk memberikan jawaban yang tepat untuk soal-soal yang ada di halaman 244, 245, 246, 247, 248, dan 249 buku Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs kurikulum merdeka semester 1 dan 2. Kami berharap bahwa jawaban ini dapat membantu siswa dalam mempelajari bahasa inggris dan meningkatkan hasil belajarnya.

Namun, kami ingatkan bahwa jawaban ini hanyalah sebagai bantuan dan bukan sebagai satu-satunya sumber belajar. Oleh karena itu, siswa diharapkan untuk terus belajar dan berlatih agar dapat menguasai materi dengan baik.

Selamat belajar dan dapatkan nilai bagus dari situs ini. Terima kasih semoga dapat juara! Sumber kunci jawaban ini dikutip dari simplenews.me

FOLLOW US

0FansSuka
3,790PengikutMengikuti
0PelangganBerlangganan
spot_img

Related Stories