­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 148-152 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

0
64
Kunci Jawaban Halaman 148-152 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2
Kunci Jawaban Halaman 148-152 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kunci Jawaban Halaman 148, 149, 150, 151, dan 152 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka – Pada tahun ini kita memasuki awal tahun ajar semester 1 dan semester 2 sudah menggunakan kurikulum merdeka yang resmi diterbitkan oleh pemerintah pada tahun 2021 dan diterapkan 2022.

Buku siswa yang sudah banyak beredar bisa dipelajari melalui format pdf yang dapat di unduh melalui situs resmi kemdikbud secara gratis. Hal ini dilakukan agar siswa rajin belajar tidak hanya melalui buku fisik tetapi juga buku elektroniknya.

Pada Kunci Jawaban Halaman 148, 149, 150, 151, dan 152 Chapter 3 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2, terdapat berbagai soal yang harus dipecahkan oleh siswa. Namun, tidak semua siswa mampu menyelesaikan soal tersebut dengan baik tanpa bantuan jawaban.

Oleh karena itu, pada artikel ini akan dibagikan kunci jawaban dari soal-soal SMP/MTs yang ada di Halaman 148, 149, 150, 151, dan 152 tersebut agar dapat membantu siswa dalam mempelajari Bahasa Inggris.

Di halaman 148, 149, 150, 151, dan 152 ini kita akan membahas mengenai Progress Check 1. Soalnya berasal dari buku Bahasa Inggris Kelas 7 kurikulum merdeka pada Chapter 3 Home Sweet Home.

Kunci jawaban alternatif ini bertujuan sebagai panduan belajar adik-adik di rumah maupun disekolah. Bisa ditemani dengan kakak maupun orang tua saat mengoreksi isi jawaban. Lebih lengkapnya mari kita simak dibawah ini.

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 148

Progress Check 1

Text 1

Sinta is Galang’s sister. She is 16 years old. She is tall and has straight black hair. She likes to wear a ribbon in her hair.

Her hobby is playing badminton. She often plays badminton with Ibu Posma in a park near her house every weekend. When playing badminton, they bring their own rackets and shuttlecocks.

After playing badminton, Sinta and Ibu Posma go to a restaurant near the park. They usually have rica-rica chicken with rice. It is Sinta’s favorite food because it is spicy and greasy. She likes to have it with orange juice. It is sour but very fresh.

For numbers 1-5, choose the best answers.

1.What is Sinta’s favorite accessory?

a. A necklace

b. A bracelet

c. A watch

d. A ribbon

Answer:

d. A ribbon

2.What is Sinta’s favorite meal?

a. Rica-rica chicken with rice and orange juice.

b. Spicy chicken with rice and orange juice.

c. Rica-rica chicken with rice and lemon juice.

d. Spicy chicken with rice and lemon juice.

Answer:

a. Rica-rica chicken with rice and orange juice

3.What is a type of sports that is similar to Sinta’s hobby?

a. Tennis.

b. Volleyball.

c. Basketball.

d. Archery.

Answer:

a. Tennis

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 136 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 149

4.What things do Sinta and Ibu Posma always bring to play badminton?

a. Balls and rackets.

b. Shuttlecocks and boards.

c. Shuttlecocks and rackets.

d. Balls and boards.

Answer:

c. Shuttlecocks and rackets

5.How many times do Sinta and Ibu Posma play badminton?

a. Three times a week.

b. Two times a week.

c. Five times a week.

d. Four times a week.

Answer:

b. Two times a week

Text 2

Andre is going to make a pancake for the first time. He needs to follow the recipe to make it but the steps are in the wrong order. Help Andre arrange the steps in the correct order.

How to Make a Pancake

1.Next, put two cups of flour and two tablespoons of butter into the bowl along with the wet ingredients and mix them together.

2.Then, heat a pan with a low-medium heat with cooking oil and 1/3 cup of batter.

3.First, add two eggs and two cups of milk to the bowl as the wet ingredients. Whisk it together until it is smooth and lump-free.

4.Finally, put the pancake on a plate and serve it with toppings you like.

5.Cook the pancake for one to two minutes until the bottom of the pancake is golden brown. Flip and cook until the pancake turns golden.

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 52 53 Matematika Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 150

Arrange the text numbers to make the correct step to make a pancake.

6.(___) – (___) – (___) – (___) – (___)

Answer:

(3) – (1) – (2) – (5) – (4)

7.Think about your hobby. Describe what you need for your hobby, how many times you do your hobby, and the reason why you like to do your hobby. To describe your hobby, you may use the sentences below.

My hobby is _____

I like _____

To do _____ I need _____

I often play _____

I usually play _____

I like to _____ because _____

Answer:

Jawaban sesuaikan dengan hobby siswa

Text 3

Monita’s bedroom is very spacious. She loves to hang out in her bedroom. When we go inside, there is one large bed. If we look closely, we can see a drawer under her bed. There are many dolls inside the drawer. Next to the bed, there is a side table with a lamp above it. She has a big white cupboard which is full of colorfull clothes. She likes Justin Bieber so she sticks some posters of him on the wall. Between the posters, She hangs a picture of her and her best friends. in front of her bed, there is a cabinet with a television above it. She tidies up her bedroom every day. No wonder her room is very neat and clean.

For numbers 1-5, choose the best answers.

8.What can we find in Tamara’s bedroom?

a. A drawer, a bed, dolls, a side table, and a cupboard.

b. A bed, a side table, a radio, and a lamp.

c. A bed, a side table, books, and a television.

d. A picture, a dolls, a chair, and a rug.

Answer:

a. A drawer, a bed, dolls, a side table, and a cupboard

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 139 Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 151

9.What does Monita do to make her bedroom neat and clean?

a. Wipes the dust.

b. Puts the trash away.

c. Tidies up the room.

d. Mops the floor.

Answer:

c. Tidies up the room

10.Where does Tamara keep her dolls?

a. She keeps her dolls under the cabinet.

b. She keeps her dolls between the posters.

c. She keeps her dolls above the side table.

d. She keeps her dolls inside the drawer.

Answer:

d. She keeps her dolls inside the drawer

11.What does Tamara hang between the posters?

a. A picture of beautiful lamps.

b. Colorful clothes.

c. A picture of her and her best friends.

d. A television.

Answer:

c. A picture of her and her best friends

12.Where does Tamara place her lamp?

a. She places her lamp above the drawer next to the large bed.

b. She places her lamp inside the cupboard in front of the bed.

c. She places her lamp above the side table next to the large bed.

d. She places her lamp under the side table next to the large bed.

Answer:

c. She places her lamp above the side table next to the large bed

BACA JUGA: ­čîčRangkuman Materi PAI Kelas 7 BAB 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka Lengkap

Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 152

Conversation

For numbers 13-17, complete the dialogue with appropriate words.

Galang : Come in, Andre.

Andre : Wow, Is this your bedroom? It is so (13) _____ .

Galang : Well, I don’t think it is that tidy. I feel like it’s still (14) _____ .

Andre : Why do you think so?

Galang : I have too many books and I don’t know where to store them. My drawers are full. That is why I put some of them (15) _____ my bed.

Andre : Don’t you think it is too dusty to put your books there? there is usually a lot of (16) _____ under the bed.

Galang : Yeah ÔÇŽ but I don’t know where else I should put them.

Andre : Why don’t you donate the books you don’t read anymore? I know a place to donate books.

Galang : That’s a great idea! Will you help me sort the books?

Andre : Sure! Let’s start by putting the books out. Then, we can (17) _____ them from the dust togeteher.

Galang : Okay. Thank you, Andre.

Answer:

13.Tidy

14.Messy

15.Under

16.Dust

17.Clean

BACA JUGA: ­čîčAlternatif Kunci Jawaban Halaman 222-227 Matematika Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Semester 1 dan 2

Kesimpulan

Dalam artikel ini, kami telah berusaha untuk memberikan jawaban yang tepat untuk soal-soal yang ada di halaman 148, 149, 150, 151, dan 152 buku Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs kurikulum merdeka semester 1 dan 2. Kami berharap bahwa jawaban ini dapat membantu siswa dalam mempelajari bahasa inggris dan meningkatkan hasil belajarnya.

Namun, kami ingatkan bahwa jawaban ini hanyalah sebagai bantuan dan bukan sebagai satu-satunya sumber belajar. Oleh karena itu, siswa diharapkan untuk terus belajar dan berlatih agar dapat menguasai materi dengan baik.

Selamat belajar dan dapatkan nilai bagus dari situs ini. Terima kasih semoga dapat juara! Sumber kunci jawaban ini dikutip dari simplenews.me

    TINGGALKAN KOMENTAR

    Silakan masukkan komentar anda!
    Silakan masukkan nama Anda di sini